22. maalis, 2019

Tuulee

Niin, nykyään tuulee, aina vain tuulee. Paitsi ulkona, missä siis aina tuulee, kai maailmantappiin asti, niin myös päänsisäisesti tuulee, ehkä vain väliaikaisesti mutta kuitenkin. Aina ei ole tällä tavalla tuullut. Joskus on tuntunut, ettei päässä liiku mikään muutenkaan.

 

Nyt sisäistä virettä aiheuttaa kustannustoiminnan opettelu - myyntipaikkojen etsinnät, hintaneuvottelut jälleenmyyjien kanssa, lähetysten suorittaminen kirjastojen hankintapalvelulle ja Kirjavälitykseen. Byrokratian noudattaminen. Vaan ei valiteta! Kirjaa menee sentään vähän kaupaksi, ja vaikka se ei kirjan tekemisessä pääpointti olisikaan, helpottaa se seuraavien kirjojen tekemistä ja julkaisemista.

 

Näet niitä on tulossa: parikin luontokuvakirjaa, joista ensimmäinen pitäisi olla julki jo loppuvuodesta. Samoin on varmistunut aforistisen runokokoelman julkaisu heti vuodenvaihteen jälkeen. Kustannus Linna elää! Tuulen ja tuiverruksen keskelläkin.

 

Tai valitetaan vähän. Nimittäin nimeltämainitsematon maakunnan ykköslehti ei ole noteerannut paikallisen uuden pienkustantamon ensimmäistä julkaisua kritiikillä, vaikka tarjottu on. Höh!