Terve Löyly

Kustannus Linna julkaisee marras-joulukuussa 2020 jyväskyläläisen tietokirjailijan Heikki K. Lyytisen laajan, monitieteellisen ja kaunokirjallisiakin tehokeinoja sisältävän teoksen Terve Löyly.

Terve Löyly on oikea moderni hybridi. Se tarkastelee maailman hikoilu- ja kylpykulttuureita ja niiden historiaa, sauna-sanojen etymologiaa, suomalaisen saunan syntykäänteitä ja erityisesti suomalaista erikoissaunaa eli savusaunaa tiukkaa tiedettä, korkealaatuista kuvitusta ja kokemuksellista kaunokirjallisuutta yhdistäen, terveysvaikutuksia ja ekologiaakaan unohtamatta.

Kuva ohessa Anne Lius-Liimatainen. Lisää aiheesta syksyn mittaan!

 

Ale!

Aina kannattaa lukea! Aikaa sille löytyy varmasti, tarvitaan vain tahtoa. Viime vuonna ilmestynyt Lapiointeja-kokoelma nyt ale-hintaan 15e + mahdolliset postimaksut.

Käsikirjoitukset

Otamme vastaan kiinnostavia ja laadukkaita käsikirjoituksia. Lue enemmän Ota yhteyttä-sivun/ alaotsikon Kirjoitatko?-alta.

Myyntipaikka!

Jo mainittujen paikkojen lisäksi Lapiointeja on nyt saatavilla myös Holvissa (Jyväskylän Taidemuseo, Kauppakatu 23) sekä Suomalaisessa Kirjakaupassa (Kauppakatu 33).

 

Kuvassa Sari Linnan Kuu(si)lehmä.

Painopaikka!

Aloittelijan kömmähdys! Harrastelijan tunarointia!

 

Nimittäin Lapiointeja-kirjassa painopaikka ja -firma mainitaan vain ohimennen, suurpiirteisesti peräti. Sanottakoon siis nyt, että paitsi Suomessa, Lapiointeja on painettu Hansaprintin toimesta digipainossa Turengissa.

 

Ja lisättäköön tähän myös muutama uusi myyntipaikka, mistä kirjaa voi Jyväskylässä ostaa:

- Baari Vakiopaine (Kauppakatu 6)

- Antikvariaatti Lukuhetki (Kauppakatu 17)

 

Ainakin parin kandidaatin kanssa vielä neuvotellaan.

Julkkarit 3

Voi Sirpa minkä teit! Kuvaajakin pyrskähti nauruun ja kuva tärähti.

Kuva: Sari

Julkkarit 2

Kuvaa otettaessa puolet porukasta ehti jo lähteä. Vaikeahan se olisikin ollut saada kaikki mahtumaan...

Kuva: Sari Linna

Julkkarit 3

Lauantaina vietettiin kustantamon ja kirjailijan esikoisen julkkareita Tikkiverstaan kellarissa erinomaisen hyvässä seurassa purtavan ja juotavan kera. Pää on vähän kipeä nyt, mutta päivä jää mieleen yhtenä kohokohtana allekirjoittaneen elämässä, kiitos teille rakkaat ystävät!

Kuva: Pia-Maria Pohto.

Ensimmäinen...

... uunista ulos! 16.2.-19 julkaistaan Kustannus Linnan ensimmäinen opus, Pasi Linnan runo/aforismikokoelma Lapiointeja.

 

 

 

Kustannus Linnan ensimmäinen julkaisu, Pasi Linnan aforismikokoelma Lapiointeja julkaistaan kevättalvella 2019. Ainakin takakansitekstin mukaan se on lapiolla kaivettu, rautakangella väännetty, lekalla muotoiltu. Ja että siinä maistuu elämän hikinen suola ja toisaalta myös elon tarkkailijan hämmentynyt hunaja.

Takakansitekstin kuten myös taiton ja sen suunnittelun mestaroi Kalle Aarikka. Kannen kuvan ja suunnittelun taikoivat Kalle ja Sari Linna yhteistyössä. Lapiot kirjaan piirsi Sari Linna.